返回列表 發帖

[正顎|削骨] 我終於係台灣做下巴同口內取脂啦!(有圖分享)

一直想要做下巴好耐左
本來想去韓國做手術
不過後來我朋友系個度做左, 睇落好假下、d傷口仲一直出膿
整到我都驚驚地 (呢段恢復期我朋友過得好辛苦我就不多講喇)
到最近上網搵左d資料後
同睇左大家d分享 我好心郁
就決定到台灣俾做下巴出名張EC諮詢下
先俾大家睇下我塊圓臉><

結果諮詢個陣 EC話我塊臉係baby fat
好適合做口內取脂!
老實話個次係我第一次聽到呢個手術
原來仲可以由嘴巴裡面出脂肪啊!!
雖然啱開始陣好懷疑,
不過睇完3D模擬之後成個人超心動
好想將個張模擬圖臉即刻裝係我頭上啊!
之後就即刻約左下個月再來台灣做手術。

Day1~3
我系台灣停留左3日
一直到我下巴膠帶拆左之後
本來想話做完好腫就算喇 反正都沒人識得我
不過做完又發現還好
唔會痛同埋冇瘀 淨係睇落變肥左
而且間診所有俾我消炎藥同打消腫點滴,
除左呢d,我仲買左蜈蚣草
想話要快快消腫

不過後來太懶都冇食晒

Day7
可能因為我一次過做下巴+口內取脂
第四日返到香港後睇落仲係幾腫下
個時一直收到診所小姐傳LINE問我情況
我就好緊張一直問我幾時先會消腫
如果塊臉一直就係咁肥 我覺得我會接受唔到囉
診所小姐有安慰我話要兩至三個禮拜之後先會消腫

不過一個禮拜之後我自己覺得已經消左好多啦

Day30
EC有交代啱開始唔好食海鮮怕感染
但我後來實在忍不住有偷食生魚片(好彩冇事)
不過本來有約一個月要回診
但因為我自己覺得都冇麼問題
又唔識痛
嘴巴裡面d線都脫晒
就懶得返去啦
而家成個臉比例我好滿意
超開心噶
而且後來睇到MERS  d新聞,

諗落好慶幸我冇去韓國做呀

個人覺得抽脂手術就要搵岩醫生,怕有啲醫生可能技術冇禁好或者經驗可能唔夠,就有可能會發生抽脂之後 皮膚凹凸不平狀況,但係除左醫生技術之外,抽脂手術後保養都很重要,要立即著塑身衣,可以預防皮膚凹凸不平又可以減少瘀青。

睇到相啦,又整得幾靚,係邊度整嫁,見到好心動

我吾敢去抽面部
所以打溶脂針算了

醫師話我下巴有矽膠或人工骨,雖然矽膠比較平(忘記幾多錢)
不過我覺得要做就做最好嘅,就揀左比較貴嘅人工骨