返回列表 發帖

[香港人赴台] 台北做完自體軟骨隆鼻+縮鼻頭鼻翼啦~Update分享

琴日係台北到做完自體軟骨隆鼻+縮鼻頭鼻翼啦~
暫時睇效果都幾好呀...唔係好腫JIA....
個鼻頭已經見到細左..個形都幾好睇...
不過做咨詢個時都幾驚.....驚到有D想臨陣退縮...
好彩無走到....希望之後無咩問題LA.......
Update~~~我返到黎HK LA...加相呀各位..

隆鼻手術Before

Day 1 岩岩做完....無咩腫....個形好似幾好睇......

Day 2  開始腫LA...不過個鼻模係到....唔係咁覺....

Day 3 個鼻模俾我R甩左....好痕呀......個鼻形好睇到呢.....對眼周圍都腫腫地....

Day 5  腫到豬鼻咁...勁樣衰....連個樣都腫埋.....雙眼皮都無埋個下先勁.....

Day 7  拆完線一日....拆線後消腫快好多....

Day 8 消腫了很多...不過鼻頭仲要等多2-3個月呀....好期待呀

PS....雖然係有腫...不過一D"魚"黑都無......我問過DR WEI..
佢話原來手術平面正確既話係唔會魚黑既....(不過我都唔知咩係手術平面..)

BK左下個月返去打消腫針......希望唔係太痛LA...有無人打過可以話我知痛唔痛呢?THX

UPDATE

化妝前後...

After 頭先夜晚影既...唔係好清楚...不過見到係細左好多呀....

電腦BLUETOOTH死左..用唔到呀...要返HK先PO到相呀
今日比琴日腫D...今日要冰FU多D先LA 唔知幾時先會唔腫呢?
6號去拆線呀....好驚會痛呀....有呀鼻中柱同鼻翼都有開呀....
醫師縫線好似幾令呀..希望疤痕唔明顯!!!!

加油啊

相信疤痕會越來越不明顯der

不過朋友是去做終身保固隆鼻手術,外觀就沒有任何的疤痕,效果也很自然。鼻樑和鼻頭都很自然,鼻頭不會太尖太假

縮鼻翼會留疤痕耶!隆鼻用外切的一樣有疤痕,即使鼻子做的好看,有疤痕也不自然。日式鼻雕是內開的,無疤痕,自然許多。

朋友是做有保固服務的是日式鼻雕,外觀不留疤,也不需要拆線,山根放置雕製過的人工軟骨,鼻頭加墊耳軟骨,讓鼻子更挺出有型,完全恢復後很自然,不會高挺到很假。
雞蛋糕

可見您還是會擔心疤痕的啊!這種縮鼻翼手術,雖然鼻翼會變小可是疤痕卻白白的很容易被發現, 如果害怕疤痕的話其實可以先嘗試正規的日式隆鼻試試看啊!因為其實隆鼻的效果鼻子 ,就會有把鼻子往前拉的感覺視覺上看 鼻翼也會間接地變小喔, 而且因為日式隆鼻是內開的所以不會在鼻中柱留下任何的疤痕,好看又自然還有保固呢!

朋友是選做日式無痕鼻雕隆鼻,側面有鼻子往前拉的視覺效果,鼻翼也會看起來比較小,有終身保固之外,整體使用的材料都是安全而且可以持久的,鼻頭用得是自己的耳朵軟骨,完全不用擔心會有穿出的問題,也不會在鼻中柱留下疤痕的!