返回列表 發帖

[雙眼皮] 台北割雙眼皮+隆鼻案例分享(術後照片.楊醫師)

眼 楊醫師 $30000台幣 (無記得如果開眼頭再加5000)
哈哈哈 做完雙眼皮手術差唔多兩個月,等我share 下對眼D相
大約講講我復原情況先
基本上我復原得算快,開頭嘅腫主要都係因為整鼻,同埋我係幾乎無瘀嘅
但係頭個兩三個禮拜大細眼都幾明顯,搞到有D擔心
不過宜家消左腫就唔覺喇(雖然有時都覺得有DDDDDD唔對稱,不過接受到, 人塊面都唔係完全對稱家嘛)
割左雙眼皮真係開心好多以前成日都要痴痴痴, 又怕濕水/出油會整甩D膠水,真係好煩 好, 去相!

未做雙眼皮手術前
勁單嘅單眼皮, 加上長期痴膠水搞到鬆晒,因為痴得太多所以隱約見到條痕

術後第1日

術後第3日

術後第4日

術後第5日

術後1個半月(無化妝)

術後差唔多2個月
(無化妝)

(有化妝)

---------------------------------------------

接下來是隆鼻手術的案例:

其實本身唔想post鼻D相,不過見咁多人想睇就放出黎啦,哈哈
講明先,我個鼻整完都係偏向自然,唔係完美靚靚鼻黎架

左邊係整前,山根低,有駝峰,好闊,鼻頭鼻翼都好大,總之就係好唔靚啦!
右邊係整完大約一個月多兩個禮拜,其實都係有少少駝峰,
因為我唔想山根墊咁高,所以醫師就決定個唔完全整平晒鼻樑,
如果唔係成個鼻就會好扁架喇

整完鼻翼鼻頭唔係好細好尖, 因為我本身實在太大太闊哈哈
右邊幅相可以睇到鼻翼位嘅疤痕,
鼻翼下面有少少腫腫地咁,係因為之前開完刀打過botox (驚笑/其他面部郁動會拉扯到傷口)
但係好可惜我有一邊鼻翼近鼻孔個位都係埋得唔好,
拆線日傷口都未埋得晒, 不過之後慢慢就無事
但係呢個位都係比較脆弱, 前一兩個禮拜可能唔小心整到呢個位,
有D損損地好似傷口仲未埋咁樣真係嚇親我
不過宜家已經好返D

所以 !!!!!!!! 會做鼻頭鼻翼ge sis 真係要小心D唔好拉扯到個傷口!!!!
拆左線之後都要小心!! 大笑呀 擘大口刷牙 搽完唇膏抿嘴呢D動作都要小心!!!!

sorry 宜家先睇到你個reply
唔知你做成點呢
我覺得楊醫師手勢唔錯呀
傷口好細 復原都快D

thanks for sharing ar!!!
整得好自然 你本身中間真係好突喎 依家好好多
同埋我都會收鼻翼呀 你打botox要加幾錢呀?
我本身易有芭, 希望個la唔會太明顯啦

可是我好怕眼皮有疤痕,所以我一直不敢去用割雙眼皮手術,因為朋友有失敗結果很難調整⋯
但是也有朋友去做沒有疤痕終身釘書針雙眼皮手術,看起來真的就很自然,是我覺得手術還是找沒有疤比較安全一點,且據說有終身保固,也比較有保障